Hétvégi bejárás Oszada-Óhegy-Besztercebánya szakaszon

2013. április 20-án és 21-én munkazarándoklatot valósított meg Patay Peti és Török András. Szombaton, Nyitráról a hajnali órákban indultak busszal Oszadára. E nap Oszada és Óhegy között zarándokoltak.

Az utat követve jutottak el Háromrevucára. Ez az út kevésbé járt, mivel csak a 3 falut köti össze Oszadával. Az út a Revúca patakot követve először Alsórevúcára érkezett be, majd Középrevúca következett, ahol a falu katolikus temploma található. Felsőrevúcától már a zöld turistajelzésen folytatták az utat Óhegy irányába. Majd a bejárást a sárga jelzésen folytatták, míg el nem érték Bálinttelepet, Felsőszarvast és Alsószarvast, amik már Óhegy falurészei. Alsószarvastól már a főút mentén folytatták az útjukat Óhegy felé. Szűz Mária búcsújáróhelyén, közel a kegytemplomhoz kaptak estére szállást.

Vasárnap reggel a kegytemplomban részt vettek a szentmisén. A mise után indultak tovább Besztercebánya felé. A piros, majd a kék turistajelzésen hagyták el ezt a szép zarándokhelyet. A kéken elérték a gyönyörű Úrvölgy falucskát. A szépséges Urunk Színeváltozása templomtól ereszkedtek le a falu központjába, ahonnan ismét a kék jelzésen folytatták az útjukat a megyeközpont felé. Zólyaomszászfalu és Rudló városrészek felől érkeztek be Besztercebánya csodás városába, ami szintén bővelkedik látnivalókban.

A bányavárosból autóbusszal illetve vonattal tértek haza.